Quinny Service

Veelgestelde vragen

Kies je kinderwagen

Kies je onderwerp

Zijn de hoezen van de Quinny Buzz wasbaar?

Alle hoezen van de Quinny kinderwagens zijn wasbaar op 30°. Ze kunnen eveneens met de hand gewassen worden. Let wel op, ze mogen niet in de droger.

Wat is de maximale bandenspanning voor mijn kinderwagen?

De ideale bandenspanning is 26 PSI/1,8 bar. Als de banden niet goed opgepompt zijn, treedt er meer slijtage op en is de kinderwagen zwaarder om te duwen.

Ik wil graag op wintersport. Kan ik met de Buzz Xtra in de sneeuw lopen?

In principe kun je met de Buzz op elke ondergrond lopen. De Buzz wordt in veel wintersportlanden verkocht, waaronder Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië - wintersport bestemmingen bij uitstek!

Zijn alle Quinny producten wettelijk goedgekeurd?

Elke kinderwagen van Quinny voldoet aan de vereiste en meest recente Europese norm voor kinderwagens, EN1888:2003.

Is het veilig om een tas aan de kinderwagen te hangen?

We raden sterk af om tassen aan de kinderwagen te hangen. De kinderwagen kan hierdoor minder stabiel worden, waardoor het risico toeneemt dat hij omvalt met je kind erin.

Wat is de garantie op mijn Quinny?

Je hebt een garantie van 2 jaar op je kinderwagen. Ga naar Quinny Service/garantie op deze website voor meer informatie. Neem contact op met je leverancier als je een beroep wilt doen op de garantie. Daarbij heb je het originele aankoopbewijs nodig.

Ik wil onderhoud of een reparatie aan mijn Quinny uitvoeren. Waar kan ik onderdelen bestellen?

Op deze website kun je via de Quinny service pagina -zoek onderdelen, informatie vinden over de beschikbare reserveonderdelen, prijzen en de levertijd. Heb je het benodigde onderdeel gevonden, dan kun je ze vanaf hier direct bestellen.

Is het mogelijk een peuterautostoeltje (groep 1) op het frame van mijn kinderwagen te zetten?

Het is niet mogelijk bij onze huidige producten. Veiligheid, kwaliteit en gebruiksgemak zijn belangrijke pijlers bij het ontwikkelen van onze producten. Om deze punten te waarborgen willen we geen compromissen sluiten en is besloten om deze mogelijkheid niet uit te werken.

Moet ik mijn kind vastzetten als het in de kinderwagen zit?

Zet je kind altijd goed vast in de kinderwagen, zelfs voor korte wandelingen. Kinderen zijn nieuwsgierig en snel, de gordel zorgt ervoor dat je kleine avonturier zich niet bezeert.

Zijn er meerijdplankjes verkrijgbaar voor de kinderwagens van Quinny?

Quinny heeft momenteel geen meerijdplankjes in het assortiment. Controleer of onafhankelijke merken meerijdplankjes compatibel zijn met kinderwagens van Quinny.

Moet ik een siliconenspray of andere smeermiddelen gebruiken om mijn Quinny te onderhouden?

Vermijd smeermiddelen, de olie-achtige substantie trekt vuil en stof aan. We raden je aan in plaats daarvan een droge Teflon-spray of meubelwas te gebruiken.

Mijn regenhoes raakt beslagen. Hoe komt dat?

Een beslagen regenhoes is vervelend omdat je kindje niet goed naar buiten kan kijken, maar het is een natuurlijk verschijnsel. Het wordt veroorzaakt door temperatuurverschil, een lagere temperatuur buiten de regenhoes en de warmte er binnenin.

Moet ik rekening houden met een bepaalde levertijd als ik een Quinny kinderwagen bestel?

Er is alleen een levertijd als de kinderwagen niet op voorraad is. In dit geval zul je even geduld moeten hebben: de levering kan dan tussen 2 en 8 weken duren.

De winkel waar ik mijn kinderwagen heb gekocht, bestaat niet meer. Hoe kan ik een beroep doen op de garantie?

Neem contact op met het Consumenten Contact Center van Quinny via deze website en overleg ons een aankoopbewijs. Het team zal de garantie met je bespreken.

Waarvoor zijn de D-ringen op mijn Quinny?

Aan deze D-ringen kan een extra veiligheidsgordel bevestigt worden.

Wat is een 3-in-1-systeem?

Een 3-in-1-systeem wordt ook wel een reissysteem genoemd. Het is een systeem dat uit drie delen bestaat: een kinderwagenframe waarop een babyautostoeltje en een kinderwagenbak bevestigd kunnen worden. Zo kun je de beste optie kiezen voor jouw manier van reizen en de behoeften van je kindje.

Wat is het verschil tussen een buggy en een kinderwagen?

Een buggy is een kleine kinderwagen die compact kan worden ingevouwen in lengte en breedte (3D-opvouwen). Gewoonlijk gebruik je deze als je kind wat ouder is en zelf kan zitten. Een kinderwagen heeft een groter frame met een zitje met leunstanden en/of een afneembare kinderwagenbak voor een vlakke ligstand zodat je kindje tijdens de eerste maanden comfortabel kan liggen.

Waarom is het belangrijk mijn product te registreren?

Het registreren van je Quinny product levert vele voordelen op: je krijgt nieuws over handige accessoires en Quinny producten. Ook zullen we nieuws en tips delen waardoor je je Quinny kinderwagen optimaal kunt gebruiken. Het is ook nuttig voor ons om te weten hoe we met je in contact kunnen komen als er iets belangrijks is met je kinderwagen.

In combinatie met welke producten kan ik de opvouwbare kinderwagenbak gebruiken?

De opvouwbare kinderwagenbak past op de Quinny Moodd.

Waarom mag ik niet skaten of joggen achter een Quinny kinderwagen?

Quinny kinderwagens zijn niet gemaakt voor hogere snelheden. Het kan gevaarlijk zijn om er sneller mee te gaan dan een wandelsneldheid. Met een hogere snelheid kun je de kinderwagen misschien niet op tijd stoppen of je verliest de controle over de kinderwagen als je struikelt.

Waarom is zeewater slecht voor mijn Quinny?

Het zout in zeewater tast metalen onderdelen aan, waardoor roestvorming en permanente schade optreden. Na een uitje naar het strand kun je het frame en de wielen van je kinderwagen het beste met schoon water reinigen.

Hoe pomp ik de banden van mijn kinderwagen op?

De banden van de kinderwagen hebben autoventielen. Je kunt de banden oppompen met het meegeleverde pompje of bij het benzinestation. Draai het dopje van het ventiel en pomp de band voorzichtig op tot de juiste druk is bereikt. (1,8 bar)

Wat is de maximale bandenspanning voor mijn kinderwagen?

De ideale bandenspanning is 26 PSI/1,8 bar. Als de banden niet goed opgepompt zijn, treedt er meer slijtage op en is de kinderwagen zwaarder om te duwen.

Waar kan ik het modelnummer vinden van mijn Moodd zodat ik mijn Moodd kan registreren?

Het modelnummer (batch code) van de Quinny Moodd kun je vinden op het waslabel van het stoeltje.

Kan ik de Yezz in het vliegtuig meenemen als handbagage en in het bagagevak boven mijn stoel opbergen?

De meeste luchtvaartmaatschappijen accepteren de Quinny Yezz als handbagage, aangezien deze ingevouwen voldoet aan de afmetingen voor handbagage. Vraag dit voor de zekerheid vóór de reis na bij de luchtvaartmaatschappij.

Waar kan ik het modelnummer vinden van mijn Yezz zodat ik mijn Yezz kan registreren?

Het modelnummer (batch code) van de Quinny Yezz kun je vinden op het waslabel van het stoeltje.

Kan ik de Zapp in het vliegtuig meenemen als handbagage en in het bagagevak boven mijn stoel opbergen?

De meeste luchtvaartmaatschappijen accepteren de Quinny Zapp als handbagage, aangezien deze ingevouwen voldoet aan de afmetingen voor handbagage. Vraag dit voor de zekerheid vóór de reis na bij de luchtvaartmaatschappij.

Kan ik van mijn standaard Zapp een Zapp Xtra maken?

Bij je Quinny verkooppunt is een apart Zapp Xtra zitje verkrijgbaar. Om dit op het frame van de Zapp te bevestigen, is een set adapters nodig, die bij het zitje wordt geleverd.

Kan ik de Zapp in het vliegtuig meenemen als handbagage en in het bagagevak boven mijn stoel opbergen?

De meeste luchtvaartmaatschappijen accepteren de Quinny Zapp als handbagage, aangezien deze ingevouwen voldoet aan de afmetingen voor handbagage. Vraag dit voor de zekerheid vóór de reis na bij de luchtvaartmaatschappij

Waar kan ik het modelnummer vinden van mijn Zapp zodat ik mijn Zapp kan registreren?

Het modelnummer (batch code) van de Quinny Zapp kun je vinden op het waslabel van het stoeltje.Geen overeenkomende antwoorden
Sluiten

Selecteer uw land